Meet our team Gerard

Gerard Stens (24)

Vandaag stellen wij graag onze souschef Gerard Stens aan u voor. 3,5 jaar geleden is hij bij ons begonnen. Wat vind hij het leukste aan het zijn van Souschef? Welke afdeling van de keuken heeft zijn voorkeur? Hoe ziet hij zichzelf in de toekomst? U komt daar allemaal achter in dit interview.

Is het altijd al jouw bedoeling geweest om later als kok te werk te gaan?
Als klein jongetje op de basisschool wist ik al vrij snel dat ik kok wilde worden. Die gedachten zijn ook altijd bij mij gebleven.

Hoelang ben je al werkzaam in de keuken?
Ik ben begonnen op mijn 14e, ik mocht als parttimer meehelpen in de keuken van restaurant Campman. Vanaf mijn 16e werkte ik echt in de keuken als leerling-kok. Ik heb in die tijd bij bedrijven als  Campman, Het Gesprek en Het Oude Gemeentehuis gewerkt. Pas daarna ben ik bij Het Koetshuis terecht gekomen als leerling in mijn examenjaar voor Niveau 3 zelfstandig werkend kok. Sindsdien ben ik hier niet meer weg te slaan.

Wat vind je het leukst aan het zijn van souschef?
Het leukste vind ik om andere mensen te zien glunderen op het moment dat ze een gerecht proeven. Dat is toch een bevestiging dat wij als team iets hebben neergezet, wat mensen blij maakt. Zeker omdat we met het hele team weten hoeveel tijd en liefde in zo’n gerechtje zit.

Welke ‘afdeling’ van de keuken heeft jouw voorkeur?
De entremetier heeft wel mijn voorkeur, omdat je zo veel verschillende bereidingen kan loslaten op 1 product, maar omdat je elke dag weer nieuwe dingen leert of ziet zijn eigenlijk alle kanten leuk in de keuken. Dat maakt dit voor mij ook zo’n mooi beroep.

Wat is jouw ambitie voor in de toekomst?
Ik wil nog een lange tijd bij Het Koetshuis werken om samen met Chef-Kok Niels van Dooijeweert en het keuken team de lat nog hoger te leggen en het geheel naar een hoger niveau te brengen.

Plaats een reactie

DOOR | ACCELERATING YOUR BUSINESS

DOOR | accelerating your business

facebook icon
twitter icon
facebook icon