Meet our team Hidde

Vandaag stellen wij onze nieuwe werknemer Hidde de Graaf (20) aan u voor! Hidde is een gedreven ‘assistent sommelier’ die zijn aandacht samen met Danny vooral op de wijnen zal gaan richte. Omdat Hidde pas net bij ons werkt hebben wij veel interessante vragen voor hem. U leest alles over zijn werkervaring, opleidingen en zijn blik voor de toekomst in dit interview.

Hoe lang ben je al werkzaam in de Horeca?

Ik werk al 5 jaar in de horeca. Ik ben op mijn 15e begonnen met afwassen in een restaurant.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

Ik heb de MBO Niveau 4 opleiding Leidinggevende bediening gevolgd op het Landstede in Zwolle. Momenteel ben ik bezig met mijn vinologen opleiding.

Waarom spreekt Het Koetshuis jou aan?

Het spreekt mij vooral aan dat Het Koetshuis niet zomaar een restaurant is maar een echt familiebedrijf. Je merkt al snel dat dit familiebedrijf heel veel passie heeft voor het vak, ze werken ook op een hoog niveau wat ik erg interessant vind!

Wanneer kwam je erachter dat je de Horeca interessant vond?

Ik wist eigenlijk van jongs af aan al dat ik de horeca in wilde. De keuze om een horeca opleiding te volgen was dus ook snel gemaakt.

Wat maakt voor jou een wijn speciaal en interessant?  

Wat voor mij een wijn interessant maakt is de spanning, dus als de balans tussen het zuur en zoet goed is. Daarom houd ik ook erg van dessertwijnen, omdat die soms een hele mooi verhouding hebben tussen de hoeveelheid suiker en de toch hoge zuurgraad. 

Wat vind je het leukste in de Horeca? En waar denk je dat je goed in bent?

Wat ik het leukste vind aan het vak is de gasten tevreden zien. Ook het laten proeven/ervaren van verrassende en nieuwe wijnen en wijn – spijscombinaties vind ik leuk. Ik probeer om gasten wijnen te schenken die ze niet verwachten. Daarnaast vind ik het belangrijk om wijnen naar voren te halen met een mooi verhaal. Ik denk ook dat het verhaal over de wijn aan de gasten vertellen iets is waar ik goed in ben.

Hoe zie je jouw toekomst bij Het Koetshuis voor je?

In de toekomst wil ik vooral met de wijnen bezig blijven. Het introduceren van nieuwe wijnen en het organiseren van proeverijen vind ik erg leuk. Ik hoop mij hierop te kunnen focussen, en mijn kennis verder uit te breiden.

Wij wensen Hidde heel veel succes en wij hebben alle vertrouwen op een mooie, interessante en succesvolle samenwerking

Plaats een reactie

DOOR | ACCELERATING YOUR BUSINESS

DOOR | accelerating your business

facebook icon
twitter icon
facebook icon