Meet our team Niels

Niels van Dooijeweert (29)

Bij deze stellen wij graag onze Chef-Kok Niels van Dooijeweert aan u voor. Hoe is hij begonnen? Wat vind hij het leukste aan zijn werk? En hoe ziet hij zichzelf in de toekomst? U leest zijn verhaal in dit interview.

Hoe ben je begonnen in de Horeca?
Als klein jongetje werkte ik op de markt bij een groenteboer. Vaak werd er door klanten van verschillende restaurants die bij ons groenten inkochten gevraagd of ik groenten voor hun wilde verwerken. Zo gezegd zo gedaan, ik ben van restaurant naar restaurant gegaan om mij zelf verder te ontwikkelen en steeds beter te worden.
Later heb ik de opleiding tot zelfstandig werkend kok en de opleiding tot leermeester afgerond.

Waar komt je passie voor koken vandaan?
Eigenlijk had ik vroeger als kind niet veel met koken, maar toen ik voor de eerste keer echt in de keuken stond had ik veel bewondering voor het feit dat je van de simpelste ingrediënten iets super lekkers kon maken, waar mensen blij van worden. Daarnaast vind ik het nog steeds heel gaaf om zo veel mogelijk kennis te vergaren over alle ingrediënten en verschillende bereidingswijze. ‘Hoe langer je kok bent hoe gekker het word’.

Wat vind je het leukste aan het zijn van Chef-Kok in Het Koetshuis?
Dat geen dag hetzelfde is, elke dag probeer ik weer het uiterste uit mezelf en de mensen om me heen te halen. Ik vul mijn dag onder andere met de nieuwste gerechten bedenken, nieuwe producten proberen en helemaal los gaan met de mooiste spulletjes.

Heb je een voorbeeld of iemand waar je tegenop kijkt?
Ik heb altijd al tegen meneer Wicher Löhr opgekeken. Hij was altijd positief ondanks alles, hij is er keihard tegenaan gegaan en dat bewonder ik erg aan hem.

Op welk gerecht dat je ooit hebt gemaakt/bedacht ben je het meest trots?
Gebakken ganzenlever met gemarineerde gegrilde ananas, macedamia en een saus van fenegriek.

Hoe zie jij jezelf, in Het Koetshuis, over 5 jaar?
Voor mezelf wil ik de lat steeds hoger leggen, ik hoop dat ik mezelf over 5 jaar nog meer en beter ontwikkeld heb. Alles naar een hoger niveau kunnen brengen op alle fronten is de doelstelling die ik voor ogen heb.

Plaats een reactie

DOOR | ACCELERATING YOUR BUSINESS

DOOR | accelerating your business

facebook icon
twitter icon
facebook icon