nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze speciale arrangementen en leuke informatie? U kunt zich op elk gewenst moment weer uitschrijven door op de link in de nieuwsbrief te klikken.

Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief.



Meet our team Tim

Tim Westerling  (49)

Vandaag stellen wij graag onze gastheer Tim Westerling aan u voor. Precies 25 jaar geleden is hij begonnen met werken bij Het Koetshuis. U kunt dus wel zeggen dat zijn passie en liefde voor Het Koetshuis groot is. Heeft hij altijd al in de Horeca willen werken? Wat houdt hem gemotiveerd? En waar zitzijn echte passie in de Horeca? U leest het allemaal in dit interview.

Wat wilde je vroeger worden? Komt dit overeen met wat je nu doet? 
Ik ben er al vroeg achter gekomen dat ik mensen en gasten graag in de watten leg. Het iedereen naar zijn of haar wens maken, met mooie gerechten en fijne wijnen, zit in mijn bloed. Ik heb dan ook aan de Vakschool in Arnhem gestudeerd.

Hoe ben je bij Het Koetshuis terecht gekomen? 
Het Koetshuis was mijn derde leerbedrijf en in maart 1994 ben ik hier in vaste dienst gekomen. 

Wat is volgens jou in Het Koetshuis de beste verandering geweest? 
De verbouwing in 1999, Het Koetshuis heeft hierdoor veel meer mogelijkheden gekregen. Er rust een prachtige uitstraling over het restaurant en het is een praktische werkruimte geworden.

Wat houdt jou het meest gedreven?  
Iedere dag zorgen dat de gasten met een voldaan gevoel naar huis keren, mogen werken met producten die vol zorg en aandacht zijn bereid en prachtige begeleidende wijnen serveren. Dit zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten die mij gedreven houden.

Wat is voor jou het belangrijkste wat je over de afgelopen jaren hebt geleerd? 
In jezelf blijven geloven en kwaliteit blijven leveren. Dat in combinatie met goed gastheerschap zorgt voor groot succes waardoor de gasten vaak naar ons restaurant zullen terugkeren.

Speciaal om dit met u en Tim te vieren serveren wij een Tim jubileum menu! 5 gangen inclusief Champagne.
Het menu zal bestaan uit Tim zijn favorieten gerechten en bijpassende wijnen. Klik hier om het menu te bekijken!

Meet our team Gerard

Gerard Stens (24)

Vandaag stellen wij graag onze souschef Gerard Stens aan u voor. 3,5 jaar geleden is hij bij ons begonnen. Wat vind hij het leukste aan het zijn van Souschef? Welke afdeling van de keuken heeft zijn voorkeur? Hoe ziet hij zichzelf in de toekomst? U komt daar allemaal achter in dit interview.

Is het altijd al jouw bedoeling geweest om later als kok te werk te gaan?
Als klein jongetje op de basisschool wist ik al vrij snel dat ik kok wilde worden. Die gedachten zijn ook altijd bij mij gebleven.

Hoelang ben je al werkzaam in de keuken?
Ik ben begonnen op mijn 14e, ik mocht als parttimer meehelpen in de keuken van restaurant Campman. Vanaf mijn 16e werkte ik echt in de keuken als leerling-kok. Ik heb in die tijd bij bedrijven als  Campman, Het Gesprek en Het Oude Gemeentehuis gewerkt. Pas daarna ben ik bij Het Koetshuis terecht gekomen als leerling in mijn examenjaar voor Niveau 3 zelfstandig werkend kok. Sindsdien ben ik hier niet meer weg te slaan.

Wat vind je het leukst aan het zijn van souschef?
Het leukste vind ik om andere mensen te zien glunderen op het moment dat ze een gerecht proeven. Dat is toch een bevestiging dat wij als team iets hebben neergezet, wat mensen blij maakt. Zeker omdat we met het hele team weten hoeveel tijd en liefde in zo’n gerechtje zit.

Welke ‘afdeling’ van de keuken heeft jouw voorkeur?
De entremetier heeft wel mijn voorkeur, omdat je zo veel verschillende bereidingen kan loslaten op 1 product, maar omdat je elke dag weer nieuwe dingen leert of ziet zijn eigenlijk alle kanten leuk in de keuken. Dat maakt dit voor mij ook zo’n mooi beroep.

Wat is jouw ambitie voor in de toekomst?
Ik wil nog een lange tijd bij Het Koetshuis werken om samen met Chef-Kok Niels van Dooijeweert en het keuken team de lat nog hoger te leggen en het geheel naar een hoger niveau te brengen.





facebook icon
twitter icon
facebook icon