nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze speciale arrangementen en leuke informatie? U kunt zich op elk gewenst moment weer uitschrijven door op de link in de nieuwsbrief te klikken.

Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief.Meet our team Gerard

Gerard Stens (24)

Vandaag stellen wij graag onze souschef Gerard Stens aan u voor. 3,5 jaar geleden is hij bij ons begonnen. Wat vind hij het leukste aan het zijn van Souschef? Welke afdeling van de keuken heeft zijn voorkeur? Hoe ziet hij zichzelf in de toekomst? U komt daar allemaal achter in dit interview.

Is het altijd al jouw bedoeling geweest om later als kok te werk te gaan?
Als klein jongetje op de basisschool wist ik al vrij snel dat ik kok wilde worden. Die gedachten zijn ook altijd bij mij gebleven.

Hoelang ben je al werkzaam in de keuken?
Ik ben begonnen op mijn 14e, ik mocht als parttimer meehelpen in de keuken van restaurant Campman. Vanaf mijn 16e werkte ik echt in de keuken als leerling-kok. Ik heb in die tijd bij bedrijven als  Campman, Het Gesprek en Het Oude Gemeentehuis gewerkt. Pas daarna ben ik bij Het Koetshuis terecht gekomen als leerling in mijn examenjaar voor Niveau 3 zelfstandig werkend kok. Sindsdien ben ik hier niet meer weg te slaan.

Wat vind je het leukst aan het zijn van souschef?
Het leukste vind ik om andere mensen te zien glunderen op het moment dat ze een gerecht proeven. Dat is toch een bevestiging dat wij als team iets hebben neergezet, wat mensen blij maakt. Zeker omdat we met het hele team weten hoeveel tijd en liefde in zo’n gerechtje zit.

Welke ‘afdeling’ van de keuken heeft jouw voorkeur?
De entremetier heeft wel mijn voorkeur, omdat je zo veel verschillende bereidingen kan loslaten op 1 product, maar omdat je elke dag weer nieuwe dingen leert of ziet zijn eigenlijk alle kanten leuk in de keuken. Dat maakt dit voor mij ook zo’n mooi beroep.

Wat is jouw ambitie voor in de toekomst?
Ik wil nog een lange tijd bij Het Koetshuis werken om samen met Chef-Kok Niels van Dooijeweert en het keuken team de lat nog hoger te leggen en het geheel naar een hoger niveau te brengen.

Meet our team Niels

Niels van Dooijeweert (29)

Bij deze stellen wij graag onze Chef-Kok Niels van Dooijeweert aan u voor. Hoe is hij begonnen? Wat vind hij het leukste aan zijn werk? En hoe ziet hij zichzelf in de toekomst? U leest zijn verhaal in dit interview.

Hoe ben je begonnen in de Horeca?
Als klein jongetje werkte ik op de markt bij een groenteboer. Vaak werd er door klanten van verschillende restaurants die bij ons groenten inkochten gevraagd of ik groenten voor hun wilde verwerken. Zo gezegd zo gedaan, ik ben van restaurant naar restaurant gegaan om mij zelf verder te ontwikkelen en steeds beter te worden.
Later heb ik de opleiding tot zelfstandig werkend kok en de opleiding tot leermeester afgerond.

Waar komt je passie voor koken vandaan?
Eigenlijk had ik vroeger als kind niet veel met koken, maar toen ik voor de eerste keer echt in de keuken stond had ik veel bewondering voor het feit dat je van de simpelste ingrediënten iets super lekkers kon maken, waar mensen blij van worden. Daarnaast vind ik het nog steeds heel gaaf om zo veel mogelijk kennis te vergaren over alle ingrediënten en verschillende bereidingswijze. ‘Hoe langer je kok bent hoe gekker het word’.

Wat vind je het leukste aan het zijn van Chef-Kok in Het Koetshuis?
Dat geen dag hetzelfde is, elke dag probeer ik weer het uiterste uit mezelf en de mensen om me heen te halen. Ik vul mijn dag onder andere met de nieuwste gerechten bedenken, nieuwe producten proberen en helemaal los gaan met de mooiste spulletjes.

Heb je een voorbeeld of iemand waar je tegenop kijkt?
Ik heb altijd al tegen meneer Wicher Löhr opgekeken. Hij was altijd positief ondanks alles, hij is er keihard tegenaan gegaan en dat bewonder ik erg aan hem.

Op welk gerecht dat je ooit hebt gemaakt/bedacht ben je het meest trots?
Gebakken ganzenlever met gemarineerde gegrilde ananas, macedamia en een saus van fenegriek.

Hoe zie jij jezelf, in Het Koetshuis, over 5 jaar?
Voor mezelf wil ik de lat steeds hoger leggen, ik hoop dat ik mezelf over 5 jaar nog meer en beter ontwikkeld heb. Alles naar een hoger niveau kunnen brengen op alle fronten is de doelstelling die ik voor ogen heb.

facebook icon
twitter icon
facebook icon