Nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze speciale arrangementen en leuke informatie? U kunt zich op elk gewenst moment weer uitschrijven door op de link in de nieuwsbrief te klikken.

Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief.



Meet our team Niels

Niels van Dooijeweert (29)

Bij deze stellen wij graag onze Chef-Kok Niels van Dooijeweert aan u voor. Hoe is hij begonnen? Wat vind hij het leukste aan zijn werk? En hoe ziet hij zichzelf in de toekomst? U leest zijn verhaal in dit interview.

Hoe ben je begonnen in de Horeca?
Als klein jongetje werkte ik op de markt bij een groenteboer. Vaak werd er door klanten van verschillende restaurants die bij ons groenten inkochten gevraagd of ik groenten voor hun wilde verwerken. Zo gezegd zo gedaan, ik ben van restaurant naar restaurant gegaan om mij zelf verder te ontwikkelen en steeds beter te worden.
Later heb ik de opleiding tot zelfstandig werkend kok en de opleiding tot leermeester afgerond.

Waar komt je passie voor koken vandaan?
Eigenlijk had ik vroeger als kind niet veel met koken, maar toen ik voor de eerste keer echt in de keuken stond had ik veel bewondering voor het feit dat je van de simpelste ingrediënten iets super lekkers kon maken, waar mensen blij van worden. Daarnaast vind ik het nog steeds heel gaaf om zo veel mogelijk kennis te vergaren over alle ingrediënten en verschillende bereidingswijze. ‘Hoe langer je kok bent hoe gekker het word’.

Wat vind je het leukste aan het zijn van Chef-Kok in Het Koetshuis?
Dat geen dag hetzelfde is, elke dag probeer ik weer het uiterste uit mezelf en de mensen om me heen te halen. Ik vul mijn dag onder andere met de nieuwste gerechten bedenken, nieuwe producten proberen en helemaal los gaan met de mooiste spulletjes.

Heb je een voorbeeld of iemand waar je tegenop kijkt?
Ik heb altijd al tegen meneer Wicher Löhr opgekeken. Hij was altijd positief ondanks alles, hij is er keihard tegenaan gegaan en dat bewonder ik erg aan hem.

Op welk gerecht dat je ooit hebt gemaakt/bedacht ben je het meest trots?
Gebakken ganzenlever met gemarineerde gegrilde ananas, macedamia en een saus van fenegriek.

Hoe zie jij jezelf, in Het Koetshuis, over 5 jaar?
Voor mezelf wil ik de lat steeds hoger leggen, ik hoop dat ik mezelf over 5 jaar nog meer en beter ontwikkeld heb. Alles naar een hoger niveau kunnen brengen op alle fronten is de doelstelling die ik voor ogen heb.

Meet our team Danny

Danny Löhr (27)

Graag stellen wij Danny Löhr aan u voor, de duizendpoot van Het Koetshuis. Wat is zijn grootste passie? Wat houd hem gemotiveerd? Alvast een kijkje in de toekomst? U leest het allemaal in dit interview

Is het altijd al jouw plan geweest om in de Horeca te werken?
Nee eigenlijk niet, doordat ik samen met mijn zusje Marieke en mijn ouders altijd boven het restaurant heb gewoond zei ik altijd “Daar begin ik niet aan, mijn ouders moeten veel te hard werken en dat is niks voor mij!” Dit veranderde nadat ik mijn sport opleiding had afgerond en een aantal bijbaantjes had gehad. Op een dag was er  iemand ziek is waardoor ik mocht helpen in het Restaurant. Toen ben ook ik besmet geraakt met het horeca virus.

Waar ben jijzelf het meest trots op in Het Koetshuis?
Ik vind het enorm gaaf om het geen wat mijn ouders samen hebben opgebouwd te mogen voortzetten en te zorgen dat het restaurant nog heel lang zal voortbestaan.

Wat is jouw verdere passie wat betreft de Horeca?
Momenteel ben ik bezig met een opleiding wijn, afgelopen jaar heb ik hiervoor al een aantal deeltoetsen succesvol afgerond. Nu volgt nog het laatste onderdeel. Wijn is mijn grootste passie, ik vind het een enorm mooi product en ik denk dat er niets zo divers is als wijn. Je hebt steeds te maken met andere oogstjaren, weersomstandigheden nieuwe technieken en allerlei andere interessante zaken.

Wat houd jou gemotiveerd?
Naast de drukke werkweek sport ik vaak. 4/5 dagen in de week fietsen& hardlopen. Motorcross is al jaren mijn grootste hobby. Het sporten helpt mij bij veel dingen, vooral bij het relativeren en nadenken over dingen die anders kunnen om het totaal plaatje van Het Koetshuis te blijven verbeteren. Wij zeggen ook altijd: Een ster behouden is streven naar 2. Dat lukt ons tot nu toe heel goed. Al 20 jaar zijn we in het bezit van een Michelin ster.


Hoe zie jij jezelf met Het Koetshuis over 5jaar?
Over 5 jaar zie ik Het Koetshuis nog net zo succesvol als nu. Zelf zou ik te zijner tijd nog meer totaal beleving willen creëren met onder andere  overnachtings mogelijkheden. Ik zie hier een mooie uitdaging in voor de toekomst.





facebook icon
twitter icon
facebook icon