ENTHOUSIAST EN GEDREVEN

Maître

Chef Afwas

It's a family affair

Assistent Sommelier

Geschiedenis

Het Koetshuis ‘A moment of History’ 

‘Een leuk, vlot restaurant, gasten verwennen en verassen met mooie gerechten en lekkere wijnen.  Wij willen onze gasten echt een ‘avond uit’ bezorgen.’

De naam ‘Het Koetshuis’ is gebaseerd op een schuur van vroeger waar in het midden de koetsen stonden en aan de zijkanten het vee met boven hun het voer.

Het Koetshuis is in 1979 nieuw gebouwd en door onze voorgangers ingericht. Met het idee 3x is scheepsrecht zijn wij in 1986  vol goede moed en vol vertrouwen begonnen,  met in ons achterhoofd dat als het niet zou lukken we ons boeltje zouden pakken en iets anders gaan doen. 23 & 26 jaar, jong, ambitieus, maar ook naïef. We kwamen er al snel achter dat als je eenmaal  A zegt ook B moet zeggen, en doorgaan en niet opgeven dan geen optie meer is .

Alles was al aanwezig, stoelen, tafels, linnen, servies en keukengerei, we hoefden alleen maar schoon te maken en eten en drinken in te kopen. We konden dus relatief eenvoudig zonder weinig eigen middelen beginnen.

Eind 1998 hebben wij behoorlijk verbouwd en is het restaurant qua capaciteit verdubbeld, de keuken is vernieuwd en er kwam een grote kelder voor de voorbereidingen en opslag. In 2008 is er een supermooie wijnkelder gebouwd, en is het terras vergroot en tot een prachtig geheel gemaakt. De Veluwe, een unieke plek om een restaurant te beginnen. De ligging midden in de bossen maar toch goed bereikbaar voor iedereen maakt ons restaurant uniek in zijn omgeving. Heerlijk wandelen of fietsen in het bos, en daarna uitgebreid genieten van een lunch of diner is dan ook een onvergetelijk avontuur bij ons. Zomers genieten van ons super mooie terras in een heerlijk zonnetje met bloemen en groene bomen. Ook in het voorjaar en de herfst is het bos prachtig met al zijn kleuren, bloeiende planten, paddenstoelen, vogels en wild. Dan nog niet eens gesproken over de winter, die is ‘idyllysh’ en romantisch. Het koetshuis, inmiddels 33 jaar geleden opgezet door Saskia & Wicher Löhr. Met sinds  1998 een Michelin Ster. Dromen, vertrouwen maar vooral doorzettingsvermogen is nog steeds de sleutel  tot een groot succes.

DOOR | ACCELERATING YOUR BUSINESS

DOOR | accelerating your business

facebook icon
twitter icon
facebook icon